Veprim i guximshëm i Filip Skofildit?! Nuk më duket…

Filip Skofildi (Philip Schofield) po përballet me duartrokitjet e Britanisë së Madhe, dhe shumë komentues po e lavdërojnë prezantuesin e ITV sepse nuk po “jeton më një gënjeshtër”. Shumë e quajtën atë të guximshëm, por termi “i guximshëm” më duket vetëm një përpjekje për të nënkuptuar viktimizimin e tij, prandaj …

Ku gaboi Marksi…

Këto ditë mbushen 200 vjet nga lindja e një prej personazheve që patën një ndikim të pamasë mbi historinë moderne njerëzore, Karl Maksit. Ndërsa analizohet sot vepra dhe ideologjia e tij është interesante të vëmë re se dështimin aktual të ideve marksiste. Peter Singer – një ekpert i Marksizmit thotë: …

Synimi i jetës

…jo të gjitha historitë e Ungjillit sipas Lukës rreth temës së vdekjes janë njësoj të gëzuara. Në kohën e tij, ashtu si në tonën, kishte shumë njerëz që refuzonin të mendonin për vdekjen apo të përgatiteshin për të. Ashtu si …

Nëse do të kisha nevojë për…

Një i krishterë ka thënë rreth dy mijë vjet më parë: “Kjo fjalë është e sigurt e denjë për t’u pranuar plotësisht: Krishti Jezus erdhi në botë për të shpëtuar mëkatarët, ndër të cilët unë jam i pari”. – Nëse informacioni do …

Paqja e panjohur

Para disa ditësh u nda nga jeta në moshën 91 vjeçare ish ushtaraku japonez Hiroo Onoda. Onoda u bë i famshmëm sepse ai mbeti në xhungël në një ishull të Filipineve deri më 1974 sepse ai nuk besonte se Lufta e dytë Botërore kishte mbaruar. …

E vërteta e 20 lekëshit fallco

Shtypi i ditës së sotme paralajmëronte njerëzit se është hedhur në treg nga keqbërës, një sasi e konsiderueshme monedhash falco me prerje 20 lekësh. U çudita në fakt sepse 20 lekëshi (apo 200 lekëshi i vjetër) nuk ka ndonje vlerë të …