Po kthehem në shtëpi

U çua, pra, dhe shkoi tek i ati. Por, kur ishte ende larg, i ati e pa me dhembshuri; u lëshua vrap, i ra mbi qafë dhe e puthi. Luka 15,20 Ky tekst është marrë nga tregimi i djalit plëng­prishës, i cili, pasi ishte zhytur në rrënim dhe varfëri, vendosi …

A jemi me të vërtetë pluhur?

Zoti Perëndi formoi njeriun nga pluhuri i to-kës, i fryu në vrimat e hundës një frymë jete, dhe njeriu u bë qenie e gjallë. (Zanafilla 2:7) Njeriu është një ndër krijesat e Perëndisë. Veç ky fakt i jep atij një dinjitet e vlerë të caktuar dhe përcakton kuptimin dhe qëllimin …