Parisi vishet me të bardha

E bardha është një ngjyrë e çuditshme; ajo nuk i përket asnjë spektri ngjyrash – ajo i ka të gjitha ngjyrat e spektrit të dukshëm nga syri i njeriut. Dhe për më tepër është e vetjma ngjyrë pa nuanca. Nuk ekziston e bardhë e hapët apo …

Çudia e planetit Tokë

Jeta në Tokë është e sinkronizuar në mënyrë të përsosur deri në detaje. John Lennox, profesor i matematikës në Universitetin e Oksfordit, parashtron pyetjen: “Në shekujt e kaluar është zbuluar se universi duhet të ndjekë disa kushte …