Synimi i jetës

…jo të gjitha historitë e Ungjillit sipas Lukës rreth temës së vdekjes janë njësoj të gëzuara. Në kohën e tij, ashtu si në tonën, kishte shumë njerëz që refuzonin të mendonin për vdekjen apo të përgatiteshin për të. Ashtu si …

Nëse do të kisha nevojë për…

Një i krishterë ka thënë rreth dy mijë vjet më parë: “Kjo fjalë është e sigurt e denjë për t’u pranuar plotësisht: Krishti Jezus erdhi në botë për të shpëtuar mëkatarët, ndër të cilët unë jam i pari”. – Nëse informacioni do …

Paqja e panjohur

Para disa ditësh u nda nga jeta në moshën 91 vjeçare ish ushtaraku japonez Hiroo Onoda. Onoda u bë i famshmëm sepse ai mbeti në xhungël në një ishull të Filipineve deri më 1974 sepse ai nuk besonte se Lufta e dytë Botërore kishte mbaruar. …

Nise ditën me lutje

“Pastaj, të nesërmen në mëngjes, kur ende ishte shumë errët, Jezusi u ngrit, doli dhe shkoi në një vend të vetmuar dhe atje u lut.” Marku 1:35 – Këtë mëngjes, kur u zgjova, gishtat e mi shtypën tasta e telefonit. Ç’kishin postuar …

E vërteta e 20 lekëshit fallco

Shtypi i ditës së sotme paralajmëronte njerëzit se është hedhur në treg nga keqbërës, një sasi e konsiderueshme monedhash falco me prerje 20 lekësh. U çudita në fakt sepse 20 lekëshi (apo 200 lekëshi i vjetër) nuk ka ndonje vlerë të …

Ardhja e foshnjës mbretërore

Më së fundi foshnja mbretërore erdhi. Kate dhe William u bënë prindër dhe e gjithë bota u gëzua së bashku me ta për ardhjen në jetë të foshnjës mbretërore. Mijëra prisnin me padurim përpara pallatit Bukingham për të marrë vesh lajmin …