Me Të unë eci

Si mund të jem shpesh aq naive sa të mendoj se është Ai që më lëshon dorën dhe jo unë që e lëshoj të Tijën, tamam si një fëmijë që mendon se nuk ka nevojë për ndihmën e prindit kur ecën? – Turrem në lirinë time shpesh, pa dorën e …

Provimi dhe zëri i Zotit

Sezoni i provimeve në mos është kthyer, po kthehet në një kujtim të largët për mua. Gjithsesi, pesha e një provimi ende të pa shlyer më rëndon ende sot. Studimet i kam përfunduar prej gati tre vitesh tashmë, por neglizhenca në fillim kur …

Zgjedhja ime

Sot është një ditë e veçantë për të gjithë shqiptarët. Vendosen fatet politike të Shqipërisë për katër vitet e ardhshme. Kishte shumë njerëz që po votonin kur vajta unë. Të gjithë të qetë dhe pa shumë fjalë. Në fakt gjithçka …

Ndeshja e sotme dhe besimi im

Edhe pak minuta na ndajnë nga ndeshja ndoshta më e rëndësishme e futbollit që ekipi ynë kombëtar mund të ketë luajtur ndonjëherë. Të gjithë jemi të pregatitur për fitore dhe më pas të shohim flamurin tonë të valëvitet ndër flamujt e …

Celulari apo Bibla?

Ndalu për një çast dhe mendo se ku janë përparësitë  e tua? – Celulari apo Bibla? – Pyet veten nëse do ta trajtonim Biblën njëlloj si celularin çfarë do të ndodhte? – A do ta mbanim gjithnjë me vete? – A do të ktheheshim për ta marrë nëse …

Vlera ime

A i keni ngarkuar ndonjëherë të gjitha plackat dhe mobiljet për të lëvizur në një shtëpi të re? A e di se cila është shprehja në raste të tilla? “As vet nuk e paskam ditur se sa plaçka kam!” – Shumica prej nesh gjatë jetës ka mbledhur …