Nise ditën me lutje

“Pastaj, të nesërmen në mëngjes, kur ende ishte shumë errët, Jezusi u ngrit, doli dhe shkoi në një vend të vetmuar dhe atje u lut.” Marku 1:35 – Këtë mëngjes, kur u zgjova, gishtat e mi shtypën tasta e telefonit. Ç’kishin postuar …

E vërteta e 20 lekëshit fallco

Shtypi i ditës së sotme paralajmëronte njerëzit se është hedhur në treg nga keqbërës, një sasi e konsiderueshme monedhash falco me prerje 20 lekësh. U çudita në fakt sepse 20 lekëshi (apo 200 lekëshi i vjetër) nuk ka ndonje vlerë të …

Ardhja e foshnjës mbretërore

Më së fundi foshnja mbretërore erdhi. Kate dhe William u bënë prindër dhe e gjithë bota u gëzua së bashku me ta për ardhjen në jetë të foshnjës mbretërore. Mijëra prisnin me padurim përpara pallatit Bukingham për të marrë vesh lajmin …

Me Të unë eci

Si mund të jem shpesh aq naive sa të mendoj se është Ai që më lëshon dorën dhe jo unë që e lëshoj të Tijën, tamam si një fëmijë që mendon se nuk ka nevojë për ndihmën e prindit kur ecën? – Turrem në lirinë time shpesh, pa dorën e …

Provimi dhe zëri i Zotit

Sezoni i provimeve në mos është kthyer, po kthehet në një kujtim të largët për mua. Gjithsesi, pesha e një provimi ende të pa shlyer më rëndon ende sot. Studimet i kam përfunduar prej gati tre vitesh tashmë, por neglizhenca në fillim kur …

Zgjedhja ime

Sot është një ditë e veçantë për të gjithë shqiptarët. Vendosen fatet politike të Shqipërisë për katër vitet e ardhshme. Kishte shumë njerëz që po votonin kur vajta unë. Të gjithë të qetë dhe pa shumë fjalë. Në fakt gjithçka …

Parisi vishet me të bardha

E bardha është një ngjyrë e çuditshme; ajo nuk i përket asnjë spektri ngjyrash – ajo i ka të gjitha ngjyrat e spektrit të dukshëm nga syri i njeriut. Dhe për më tepër është e vetjma ngjyrë pa nuanca. Nuk ekziston e bardhë e hapët apo …

Ndeshja e sotme dhe besimi im

Edhe pak minuta na ndajnë nga ndeshja ndoshta më e rëndësishme e futbollit që ekipi ynë kombëtar mund të ketë luajtur ndonjëherë. Të gjithë jemi të pregatitur për fitore dhe më pas të shohim flamurin tonë të valëvitet ndër flamujt e …