Po kthehem në shtëpi

U çua, pra, dhe shkoi tek i ati. Por, kur ishte ende larg, i ati e pa me dhembshuri; u lëshua vrap, i ra mbi qafë dhe e puthi. Luka 15,20 Ky tekst është marrë nga tregimi i djalit plëng­prishës, i cili, pasi ishte zhytur në rrënim dhe varfëri, vendosi …

A jemi me të vërtetë pluhur?

Zoti Perëndi formoi njeriun nga pluhuri i to-kës, i fryu në vrimat e hundës një frymë jete, dhe njeriu u bë qenie e gjallë. (Zanafilla 2:7) Njeriu është një ndër krijesat e Perëndisë. Veç ky fakt i jep atij një dinjitet e vlerë të caktuar dhe përcakton kuptimin dhe qëllimin …

Veprim i guximshëm i Filip Skofildit?! Nuk më duket…

Filip Skofildi (Philip Schofield) po përballet me duartrokitjet e Britanisë së Madhe, dhe shumë komentues po e lavdërojnë prezantuesin e ITV sepse nuk po “jeton më një gënjeshtër”. Shumë e quajtën atë të guximshëm, por termi “i guximshëm” më duket vetëm një përpjekje për të nënkuptuar viktimizimin e tij, prandaj …

Mbushen 5 vjet nga vdekja e aktorit Robin Williams

“Kohë më parë mjeku im më thoshte: Robin, ilaçet  po të shkatërrojnë. Tani ai më thotë: Robin, ke nevojë për ilaçe për të jetuar”. (Robin Williams , “Weapons of Self Destruction”) Një histori që përputhet: Dikush shkon në zyrën e psikiatrit. Para se të hyjë në dhomën e këshillimit të …

Ku gaboi Marksi…

Këto ditë mbushen 200 vjet nga lindja e një prej personazheve që patën një ndikim të pamasë mbi historinë moderne njerëzore, Karl Maksit. Ndërsa analizohet sot vepra dhe ideologjia e tij është interesante të vëmë re se dështimin aktual të ideve marksiste. Peter Singer – një ekpert i Marksizmit thotë: …

Synimi i jetës

…jo të gjitha historitë e Ungjillit sipas Lukës rreth temës së vdekjes janë njësoj të gëzuara. Në kohën e tij, ashtu si në tonën, kishte shumë njerëz që refuzonin të mendonin për vdekjen apo të përgatiteshin për të. Ashtu si …