Ndeshja e sotme dhe besimi im

Edhe pak minuta na ndajnë nga ndeshja ndoshta më e rëndësishme e futbollit që ekipi ynë kombëtar mund të ketë luajtur ndonjëherë. Të gjithë jemi të pregatitur për fitore dhe më pas të shohim flamurin tonë të valëvitet ndër flamujt e …

Celulari apo Bibla?

Ndalu për një çast dhe mendo se ku janë përparësitë  e tua? – Celulari apo Bibla? – Pyet veten nëse do ta trajtonim Biblën njëlloj si celularin çfarë do të ndodhte? – A do ta mbanim gjithnjë me vete? – A do të ktheheshim për ta marrë nëse …

Vlera ime

A i keni ngarkuar ndonjëherë të gjitha plackat dhe mobiljet për të lëvizur në një shtëpi të re? A e di se cila është shprehja në raste të tilla? “As vet nuk e paskam ditur se sa plaçka kam!” – Shumica prej nesh gjatë jetës ka mbledhur …

Pyetja

Ishte një periudhë kur djali im i madh bënte shumë pyetje. Gjithçka ishte “Pse?” dhe “Si?”. Aq sa na kërkonte që të ndalnim kalimtarët në rrugë dhe t’i pyesnim se si quheshin. Në fakt të gjithëve na pëlqen të bëjmë pyetje. …

Doktori i vdekjes

72 vjeçari Kermit Gosnell u gjet fajtor për vrasje të shkallës së parë për vdekjen e tre foshnjave. –
“Ish-punonjës të klinikës dëshmuan se Gosnell ka kryer aborte ilegale edha pasi foshnjat ishin në javën e 24 të shattëzanisë – …

I humbur

Shumë herë si i vogël, në fantazinë time fëminore kam menduar të humbem. Doja të ikja ose më mirë të fshihesha dhe të shikoja se si do të reagonin pas “humbjes” sime. Të gjithë do të dilnin të më kërkonin kudo dhe kur të kthehesha …