Pyetja

Ishte një periudhë kur djali im i madh bënte shumë pyetje. Gjithçka ishte “Pse?” dhe “Si?”. Aq sa na kërkonte që të ndalnim kalimtarët në rrugë dhe t’i pyesnim se si quheshin. Në fakt të gjithëve na pëlqen të bëjmë pyetje. …

Doktori i vdekjes

72 vjeçari Kermit Gosnell u gjet fajtor për vrasje të shkallës së parë për vdekjen e tre foshnjave. –
“Ish-punonjës të klinikës dëshmuan se Gosnell ka kryer aborte ilegale edha pasi foshnjat ishin në javën e 24 të shattëzanisë – …

I humbur

Shumë herë si i vogël, në fantazinë time fëminore kam menduar të humbem. Doja të ikja ose më mirë të fshihesha dhe të shikoja se si do të reagonin pas “humbjes” sime. Të gjithë do të dilnin të më kërkonin kudo dhe kur të kthehesha …

Jo vetëm këtu

– Më thuaj, a beson në jetën pas lindjes? – e pyet binjaku binjakun në barkun e Nënës. – – Po, sigurisht! Ne këtu brenda rritemi dhe përgatitemi për atë që do të vijë më vonë, – iu përgjigj binjaku tjetër. – – Unë besoj se kjo …

Depardjeja bëhet rus

E pabesueshme por e vërtetë: Aktori francez Xherard Depardje është bërë rus! Në një letër të hapur, ai shpjegon vendimin e tij, duke deklaruar: “E dua Rusinë tuaj deri në idhujtari, popullin e saj, historinë e saj, shkrimtarë e saj … …