Pavarësia ime

HUMBJA E LIRISË
Kur më 1479, Shkodra, qyteti i fundit i lirë i këtyre trojeve të lagura nga Adriatiku, ra në duart e osmanëve, Shqipëria e humbi lirinë e saj për rreth pesëqind vjet. Lavdia e Arbërit të lirë do të venitej dhe Shqipëria …

Titaniku dhe unë

U mbushën 100 vjet nga udhëtimi i parë i titanikes, së jashtëzakonshmes dhe krenarisë së linjës britanike Star White. Ajo ishte e gjatë 269 metra, e gjërë 28 metra dhe peshonte gati 50.000 ton; ajo ishte anija më e madhe e kohës. Me dy …

Thesari i Purpurtë i Beratit

Patmos, Greqi. Mesjetë. Një grup kryqëtarësh frank nga Shampanja në veri-lindje të Francës  në udhëtimin e tyre drejt Jerusalemit ndalojnë në ishull. Ndërsa janë në atje ndeshen me një thesar. Përpiqen ta marrin, po çuditërisht u …

Tablloja dhe vajza e vogël

Shumë vite më parë në qytetin e vjetër të Dyseldorfit banonte një artist me emrin Stenburg. Dikush e kishte paguar të pikturonte një tabllo të momentit të kryqëzimit të Jezusit. Stenburgu po e pikturonte tabllonë, jo nga dashuria për …